2018-01-11 11:53:40• hírek • Bede Emőke

Internetes bejegyzése miatt rúgták ki a szatmári taxisofőrt

Mint arról a Szatmár.ro is többször beszámolt, a szatmári taxisok szeretnék megemelni a fuvardíjat a megemelkedett költségekre hivatkozva.

A taxisok tüntetést is szerveztek céljuk elérése érdekében, illetve az egyik legnépszerűbb közösségi portálon megtalálható csoportban rengeteg hozzászóláson keresztül keresték a megoldást a helyzetre.
 

Épp ebben a csoportban tett közzé egy nyílt levelet az a sofőr, akit bejegyzése után menesztettek az őt alkalmazó cégtől. A férfi arra szólította fel az egyik taxitársaság vezetőjét, hogy kérjen elnézést beosztottjaitól, akiket nem túl kedves szavakkal illetett egy tv-műsor során.
 

A műsor sugárzása után a taxisofőr a Facebook-on tette közzé bejegyzését: „Tisztelem, amit elért élete során, és úgy gondolom, tiszteletteljesen is viselkedtem önnel. De teljesen ledöbbentett, hogy annyi évnyi közös munka után éhenkórásznak, koldusnak, csalónak nevez minket, a cég munkatársait. Teljes szívemből remélem, hogy a műsort újranézve átértékeli mindezeket önmagában. A lelkiismeretére bízom, hogy miként dönt: megérdemeljük-e hogy bocsánatot kérjen tőlünk vagy sem. Előre is köszönöm, függetlenül a választól vagy a következményektől, melyeket ártatlan üzenetem vonhat maga után.”
 

A sofőr a felsőbb utasítás ellenére sem volt hajlandó törölni az idézett bejegyzést, ezért a cég menesztette. Mint a férfi elmondta, nyugalommal fogadta a döntést és emelt fővel távozott. A bejegyzés alatt többen gratuláltak, mások céltalannak tarják az önfeláldozását, hiszen közel 700 taxis dolgozik a városban, és mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat. 


A taxisofőrök a jelenlegi 2,2 lejről 3 lejre emelnék a fuvardíjat. Érthető módon ez nem csak rajtuk áll, hiszen erre a társaságok vezetői is rá kell bólintsanak. Az elmúlt napok eseményei azonban azt sugallják, ez nem következik be egyhamar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: